Terracotta is back!

17.03.2021

Terracotta is back!

Er is geen bloempot zo bekend als de terracotta pot. Met zijn prachtige poreuze structuur voorziet hij planten van een prettig ademende behuizing. Terracotta is onderhevig aan de krachten van de natuur, wat zorgt voor een verweerd en stoer uiterlijk. In het voorjaar van 2021 maakt terracotta zijn comeback, in een flitsend nieuw jasje. De nieuwe 2021 collectie van TS Collection is er een met een verhaal.

Een nieuwe kijk op terracotta

TS Collection heeft een verfrissende kijk op terracotta. Vergeet de traditionele terracottapot met zijn klassieke vorm en oranje kleur. TS Collection presenteert aantrekkelijke terra-tinten en een variëteit aan designs en afmetingen. Achter die verscheidenheid aan keuze schuilt een goed doordacht proces.

Van idee tot gedetailleerd concept

Bij Ter Steege werken wij vanuit trends. Continu houden wij trends en marktbewegingen in de gaten, dit vormt de basis voor ons productontwerp. Ieder jaar ontwikkelen wij drie geheel eigen trendstijlen inclusief materialen, kleurkaarten, steekwoorden, texturen en passende designs. Deze goed gevulde trendvisiemap is de rechterhand van onze inkopers als zij op pad gaan voor de nieuwe collecties. Een van de trends voor 2021 is Re-Green Village. Een stijl die de frisheid en kalmte van een modern-traditionele sfeer ademt. Met een thuisgevoel van aardetinten waarin oost en west elkaar ontmoeten, en de sympathie en vitaliteit van de natuur centraal staan. De kleur terra, wat aarde betekent, in combinatie met de authenticiteit en traditie rondom de oeroude terracottapot, representeert deze trend uitstekend.

Terracottapot als symbool voor traditie en vernieuwing

In de ontwerpfase van de Terracotta series, waren de seizoenen het uitgangspunt. De mens moet zich overgeven aan dit oersterke natuurverschijnsel, net als de klassieke terracottapot. De seizoenen leren ons dat alles continu in beweging is, bloeit, verweert, vergaat, tot vervolgens weer tot groei te komen. Alles staat met elkaar in verbinding, dat is de kringloop van het leven. Wij hebben de terracottapot als symbool gebruikt voor de vier seizoenen. Bij ieder seizoen past een eigen terracotta tint en producten. Ontdek de producten hier.